Jednostavne cimet rolice ukrašene kremom od sirnog namaza idealna su poslastica ovog Uskrsa. Možete ih puniti čokoladom ili namazima po želji.
1 paket gotovog lisnatog tijesta (275 g)
40 g maslaca
75 g smeđeg šećera
2 žličice cimeta
200 g ABC sirnog namaza
100 g vrhnja za šlag
75 g šećera u prahu
Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva, pripremite lim za pečenje te ga obložite papirom za pečenje.
Od maslaca, smeđeg šećera i cimeta napravite pastu tako da sve sastojke pomiješajte zajedno u kompaktnu smjesu.
Lisnato tijesto stavite na radnu podlogu. Ako nije razvaljano razvaljate ga na debljinu 2 milimetra.
Polovicu tijesta premažite pastom od maslaca, smeđeg šećera i cimeta. Preklopite drugom polovicom.
Vrhove utisnite vilicom.
Režite trake debljine prsta. Oblikujte oblik zeca tako da trake presavinete dva puta.
Pecite 15-ak minuta, odnosno dok ne porumene.
Ohladite na rešetki za hlađenje.
Vrhnje za šlag stucite u šlag. Mikserom izradite sirni namaz sobne temperature i šećer u prahu, dodajte tučeno vrhnje te ukrasite svakog zečića s dobivenom kremom.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.