Cimet rolice

za 6 osoba
55 min+ 135 min dizanje tijesta
srednje zahtjevno

Sastojci

ZA 12 CIMET ROLICA

TIJESTO

120 g maslaca sobne temperature
90 g šećera
1 jaje L veličine
450 g glatkog brašna
7 g suhog kvasca (jedna vrećica)
7 g soli (jedna žličica)
220 g mlakog mlijeka

NADJEV

60 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
2 žlice cimeta

PREMAZ OD SIRNOG NAMAZA

70 g maslaca sobne temperature
150 g sirnog namaza
115 g šećera u prahu
1 – 2 žlice mlijeka

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

IZRADA TIJESTA

U posudu (možete koristiti mjernu posudu) stavite vrećicu suhog kvasca, 60 g brašna i 100 ml mlakog mlijeka. Sve pomiješajte kako ne bi bilo suhih dijelova te pokrijte i ostavite 15 minuta kako bi se kvasac aktivirao.

U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite uzdigli kvasac, dodajte prethodno razmućeno jaje, preostalo mlijeko, brašno, šećer i sol pa nastavkom za tijesto krenite izrađivati tijesto.

Kada se smjesa povezala dodajte maslac iz nekoliko puta. Kad se maslac poveže s tijestom dodajte drugi komadić i tako dok ne dodate cijeli maslac.

Tijesto izradite dok ne bude mekano i sjajno. Po potrebi dodajte još malo brašna.

Tijesto prebacite u lagano nauljenu posudu te ga prekrijte prozirnom folijom.

Ostavite na toplom dok se ne udvostruči (1 – 1,5 h).

OBLIKOVANJE I PEČENJE CIMET ROLICA

Šećer i cimet pomiješajte i ostavite po strani.

Nakon što se udvostručilo tijesto pritisnite šakom kako bi se “ispuhalo”. Prebacite ga na pobrašnjenu radnu podlogu. Razvaljate ga na dimenziju 45 x 25 cm. Tijesto bi vam trebalo biti visoko oko 1,5 cm.

Tijesto premažite maslacem sobne temperature te pospite mješavinom šećera i cimeta.

Tijesto zarolajte tako da rolate širu stranu. Nemojte prejako pritiskati tijesto.

Nožem izrežite cimet rolice na debljinu od 3 – 3,5 centimetra.

Pripremite lim za pečenje na koji ste postavili papir za pečenje te posložite cimet rolice.

Prozirnom folijom prekrijte lim za pečenje s posloženim cimet rolicama.

Ostavite na toplom 45 min kako bi dodatno narasle. Ako želite, cimet rolice možete spremiti u hladnjak i držati ih do 3 dana. U tom slučaju ih izvadite najmanje 2 do 3 sata prije pečenja i ostavite na sobnoj temperaturi kako bi tijesto moglo narasti.

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Cimet rolice pecite 17-23 minute, odnosno dok vam ne poprime lijepu rumenu boju. Ohladite ih 10-ak minuta pa ih premažite premazom od ABC sirnog namaza.

PREMAZ OD SIRNOG NAMAZA

U posudi pomiješajte maslac i šećer u prahu koristeći se pjenjačom ili mikserom. Dodajte sirni namaz pa ponovo povežite kremu.

Na kraju dodajte mlijeko, prvu jednu žlicu pa po potrebi i drugu.

Krema je odmah spremna za korištenje.

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi