160 g smrznutih malina
200 ml mlake vode
180 g kristal šećera
10 g želatine
100g mljevenog keksa
60 g otopljenog maslaca
400g ABC krem sira
170 ml biljnog vrhnja
60 g šećera u prahu
žličica ekstrakta vanilije
Želatinu staviti u žlicu hladne vode, pustiti da procvjeta. Maline, vodu i šećer kuhati 5 minuta te skinuti s vatre. Želatinu dodati u maline te ju otopiti. Smjesu odložiti da se ohladi na sobnu temperaturu. Pripremiti podlogu od keksa.
Mljevene kekse pomiješati s otopljenim maslacem te rasporediti u čaše. Pripremiti kremu od sira.
ABC krem sir, vrhnje za šlag i vaniliju izmiješati električnom miješalicom kako bi se sve sjedinilo i krema postala pjenasta. Kad se sve sjedini kremu staviti u slastičarsku vrećicu.
U čaše s keks podlogom staviti malo kreme, zatim malo gela od maline te ponoviti postupak. Ostavite prostora za stavljanje gela pri vrhu čaše kao završni sloj.
Dekorirajte čaše svježim voćem, jestivim cvijećem, svježim listićima mente ili po želji.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.