Klasik koji svi volimo. Cheesecake serviran u čašama možete poslužiti u svim prigodama te mu dodati voće ili poslužiti iz šlag.
250 g Digestive keksa
125 g maslaca, otopljen
400 g ABC svježeg krem sira, sobne temperature
125 g šećera u prahu
300 ml vrhnja za šlag, hladno
1 žličica ekstrakta vanilije
Sok pola limuna
10 g želatine u prahu (jedna vrećica) + 5 žlica hladne vode
1 kriška limuna za dekoraciju, podijelite na 4 dijela.
Pripremite 4 čaše ili posudice.
Kekse usitnite u sjeckalici te ih prebacite u posudu.
Maslac stavite u manji lonac s debljim dnom te ga na srednje jakoj vatri rastopite pa ga dodajte mljevenim keksima, pomoću špatule povežite sastojke.
Podlogu ravnomjerno rasporedite u čaše.
U hladnoj vodi ( 5 žlica) namočite želatinu da nabubri zatim je otopite na pari.
U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom izradite ABC svježi krem sir, šećer u prahu i sok limuna.
Dodajte želatinu smjesi sa sirnom.
Vrhnje za šlag stucite u šlag (neka bude čvrst, ali ga nemojte pretući). Malo šlaga ostavite za dekoraciju.
Pomoću špatule umiješajte tučeno vrhnje u ostale sastojke.
Kremu stavite u čaše te je ukrasite s malo šlaga i komadićem limuna.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.