Cheesecake štapići sa smokvama

za 6 osoba
20 min + 60 min hlađenje
jednostavno

Sastojci

PODLOGA

200 g Digestive keksa
95 g maslaca, otopljen

KREMA

400 g ABC svježeg krem sira, sobne temperature
200 ml vrhnja za šlag, hladno
50 g meda
5 smokvi

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

PODLOGA

Pripremite kalup promjera 25 x 25 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.

Kekse usitnite u sjeckalici pa im dodajte prethodno rastopljen maslac. Kratko propulsirajte da se sve poveže.

Podlogu prebacite na pripremljen kalup te je utisnite o dno.

Kalup s podlogom spremite u hladnjak kako bi se podloga ohladila, za to vrijeme pripremite kremu.

KREMA

Smokve operite i posušite pa ih izrežite na fete.

U posudu mikserom izradite ABC svježi krem sir, vrhnje za šlag i med.

Kremu prelijte preko ohlađene podloge pa posložite smokve. Ohladite najmanje sat vremena u hladnjaku, a može i preko noći.

Ohlađeni kolač izrežite na štapiće ili kocke.

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi