Jednostavni cheesecake štapići bez šećera i bez pečenja pravi su ljetni desert. A smokve ih čine još zanimljivijima, no vi ih možete zamijeniti bilo kojim voćem.
200 g Digestive keksa
95 g maslaca, otopljen
400 g ABC svježeg krem sira, sobne temperature
200 ml vrhnja za šlag, hladno
50 g meda
5 smokvi
Pripremite kalup promjera 25 x 25 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
Kekse usitnite u sjeckalici pa im dodajte prethodno rastopljen maslac. Kratko propulsirajte da se sve poveže.
Podlogu prebacite na pripremljen kalup te je utisnite o dno.
Kalup s podlogom spremite u hladnjak kako bi se podloga ohladila, za to vrijeme pripremite kremu.
Smokve operite i posušite pa ih izrežite na fete.
U posudu mikserom izradite ABC svježi krem sir, vrhnje za šlag i med.
Kremu prelijte preko ohlađene podloge pa posložite smokve. Ohladite najmanje sat vremena u hladnjaku, a može i preko noći.
Ohlađeni kolač izrežite na štapiće ili kocke.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.