150 g mljevenog keksa
75 g otopljenog maslaca
215 g ljubičastog batata
200 g ABC krem sira
150 g vrhnja za šlag
70 g šećera u prahu
Žličica ekstrakta vanilije/vanilin šećera
200 g bijele čokolade
30 g pistacija
Suhe latice jestive ruže
Batat skuhati s korom, oguliti, vilicom izgnječiti da dobijemo pire. Mljeveni keks i otopljeni maslac spojiti te utisnuti u podlogu kalupa prethodno obložen papirom za pečenje.
Batat, šećer, vaniliju, ABC sir i vrhnje izraditi mikserom. Bijelu čokoladu otopiti i dodati kremi.
Izraditi električnom mješalicom. Kremu staviti na pripremljenu podlogu. Poravnati, ohladiti. Dekoracija po želji.
Bijelu čokoladu otopiti, rasporediti po površini torte. Ohladiti.
Tortu dekorirati krupno sjeckanim pistacijama i laticama jestive ruže.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.