250 g Digestive keksa
125 g maslaca, otopljen
400 g ABC svježeg krem sira classic, sobne temperature
15 g šećera u prahu (2 žlice)
200 g bijele čokolade, otopljena
200 ml vrhnja za šlag, hladno
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema je zaista jednostavna i cijeli kolač je gotov za svega 15-ak minuta. Podloga je klasična podloga od digestive keksa i maslaca. Možete koristiti bilo koje čajne kekse za podlogu pazeći pritom na slatkoću. Po potrebi možete nadodati žlicu šećera u prahu ili meda.
Krema se ne peče i ne sadrži jaja. Sve što vam treba su ABC sirni namaz, bijela čokolada i vrhnje za šlag.
Ove kocke su divno kremaste, a okusi se nadopunjuju s voćnim preljevima, želeima, karamelom i čokoladom.
Pripremite kalup promjera 20 x 20 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
Kekse usitnite u sjeckalici te ih prebacite u posudu.
Maslac stavite u manji lonac s debljim dnom te ga na srednje jakoj vatri rastopite, odmah ga dodajte mljevenim keksima te pomoću špatule povežite sastojke.
Podlogu prebacite na pripremljen kalup te je utisnite o dno.
Kalup s podlogom spremite u hladnjak kako bi se podloga ohladila, za to vrijeme pripremite kremu.
Na pari ili u mikrovalnoj otopite čokoladu. Ostavite je po strani da se prohladi na sobnu temperaturu.
U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom izradite ABC svježi krem sir i šećer u prahu.
Dodajte rastopljenu i prohlađenu čokoladu te sve povežite mikserom.
Vrhnje za šlag stucite u šlag (neka bude čvrst, ali ga nemojte pretući).
Pomoću špatule umiješajte tučeno vrhnje u ostale sastojke.
Kremu prelijte preko ohlađene podloge pa cheesecake kocke spremite u hladnjak na tri sata ili preko noći.
Ohlađeni kolač izrežite na kocke ili po želji.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.