250 g glatkog brašna ili tip 00
25 g masti ili maslaca
1 žličica kakaa u prahu
¼ žličice soli
30 g šećera
¼ žličice cimeta, po želji
70 ml Marsala ili drugog bijelog suhog vina
1 jaje
400 g ABC sirnog namaza
300 ml vrhnja za šlag
150 g šećera u prahu
Jaje za spajanje tijesta
Šećer u prahu
Ulje za prženje
Komadići pistacija, čokolade ili po želji
Od navedenih sastojaka za tijesto zamijesite tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju te spremite u hladnjak na pola sata.
Nakon što je odmorilo tijesto tanko razvaljajte, na približno 2 milimetra.
Pomoću okruglog rezača ili ruba čaše izrežite tijesto. Trebate dobiti krugove promjera oko 10 cm.
Ulje zagrijte do 160 stupnjeva. Neka vam ima dovoljno ulja kako bi cannoli nesmetano plivali.
Krug tijesta omotajte oko aluminijskog kalupa (valjkasti kalup), rub premažite prethodno razmućenim jajem te zalijepite jedan kraj tijesta za drugi.
Pripremljeno tijesto s kalupom stavite u ugrijano ulje te pržite nekoliko minuta, odnosno dok vam tijesto ne porumeni.
Oprezno izvadite na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak vode.
Neka se cannoli malo ohlade pa maknite kalup tako da ga izvučete.
Za kremu mikserom izradite sve sastojke. Po želji možete dodati sjeckane pistacije, komadiće čokolade ili šećerna srca. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu.
Ohlađene cannole napunite kremom te pospite šećerom u prahu.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.