5 dcl pasirane rajčice
Češnjaka po želji
Sol
Papar
Origano
500 g svježeg sira
100 g ABC svježeg krem sira po izboru
250 g blanširanog ili odmrznutog špinata ili blitve
2 jaja
Nekoliko žlica kiselog vrhnja
100 g tvrdog sira za ribanje
Pećnicu upalite na 200°C i ostavite da se grije.
U tepsiju ulijte pasirane rajčice do pola, dodajte nasjeckanog češnjaka po želji i začinite sa soli, paprom i origanom, promiješajte i ostavite sa strane.
Zatim pripremite nadjev od svježeg sira, ABC svježeg krem sira, špinata ili blitve, jaja i malo začina (sol i papar). Sve skupa samo dobro izmiješajte.
Nadjev stavite i vrećicu s nastavkom i njome punite cannellone.
Punjene cannellone naslažite u tepsiju, premažite ih s kiselim vrhnjem i za kraj naribajte tvrdog sira.
Stavite peći oko 30 minuta, možete ih probosti vilicom da vidite jesu li omekšali, ukoliko jesu, gotovi su.
Dodacima u nadjev se možete igrati, kao i sami birati svoje začine.
Mašti na volju, dobar tek!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.