500 g ABC siring namaza, sobne temperature
345 g maslaca, sobne temperature
360 g šećera
6 jaja L veličine
350 g glatkog brašna
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g šećera u prahu
1-2 žlice mlijeka
Ugrijete pećnicu na 160 stupnjeva. Pripremite kalup za kuglof, namastite ga i pobrašnite kako se smjesa ne bi zalijepila.
U posed od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom izradite sirni namaz i maslac dok ne dobijete kremastu i povezanu smjesu. Sada dodajte šećer pa povežite nanovo smjesu.
Dodajte jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja. Dodajte i ekstrakt vanilije.
Prosijte brašno te ga kratko špatulom umiješajte. Nemojte premiješati.
Smjesu ulijte u pripremljen kalup za kuglof te je pecite 30- 35 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Ostavite 15-ak minuta u kalupu pa ga okrenite na rešetku za hlađenje da se ohladi do kraja.
Pomiješajte šećer u prahu i mlijeko dok ne postignete jednoličnu glazuru.
Glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.