400 g ABC svježeg krem sira
175 g šećera
3 jaja (L veličine)
1/4 žlice soli
1 žličica ekstrakta vanilije
30 g glatkog brašna
265 ml vrhnja za šlag
Pećnicu upalite ja 180 stupnjeva. Pripremite kalup promjera 20-22 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite ABC svježi krem sir i šećer te ih izradite mikserom u povezanu kremu.
Jaja razmutite u zasebnoj zdjelici pa ih dodajte smjesi ABC svježeg krem sira i šećera. Sve kratko povežite mikserom.
Sada dodajte prosijano brašno, sol i ekstrakt vanilije. Mikserom sve povežite.
Na kraju dodajte tekuće vrhnje za šlag.
Smjesu ulijte u pripremljeni kalup i pecite 50- 55 minuta, odnosno dok vam površina cheesecake-a ne dobije specifičan tamni izgled.
Kada izvadite cheesecake iz pećnice, površina treba biti čvrsta i tamna, a unutrašnjost mekana. Kada protresete kalup baskijski cheesecake se treba ponašati kao žele.
Cheesecake ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi te ga kasnije spremite u hladnjak.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.