Arancini su talijanske loptice s rižom, sirom i začinima. Idealne su kao snack, a možete ih raditi i kao glavno jelo. Poslužite uz dipove po želji i uživajte u okusu.
300 g riže
1 jaje
200 g ABC sirnog namaza (100 g classic i 100 g vlasac)
Peršin, sjeckan
Sol, papar
2 jaja za paniranje
Krušne mrvice, za paniranje
Ulje za prženje
Skuhajte rižu, ako imate pileći rižoto tada ga iskoristite ili ako želite arancine još bogatije okusom prvo spremite rižoto. Za rižoto prepržite luk, dodajte rižu, malo bijelog vina. Kad vino ishlapi dodajte povrtni ili pileći temeljac te kuhajte dok riža ne bude gotova. Podlijevajte po potrebi te začinite soli i paprom.
Arancine možete raditi i samo s kuhanom bijelom rižom.
Kuhanoj riži ili rižotu dodajte jaje, sirni namaz, peršin, sol i papar. Mi smo smjesu podijelili na pola pa u jednu polovicu dodali classic, a u drugu ABC vlasac.
Oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u razmućena jaja te krušne mrvice.
Ulje ugrijte do 175 stupnjeva te pripremljene kuglice pomoću žlice stavljajte u ugrijano ulje. Povremeno okrećite dok vam kuglice ne porumene.
Izvadite na papirnati ručnik kako bi upile višak masnoće.
Poslužite tople.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.