Sushi je jelo koje je jedno do najpoznatijih kineskih jela. Servira se diljem svijeta, a danas postoji niz različitih varijanti. Jedna od najomiljenijih je ona sa sirnim namazom i lososom. Ako niste ljubitelj sirove ribe možete koristiti dimljeni losos umjesto svježeg.
400 g riže za sushi
60 ml rižinog octa
1 žličica soli
4 lista Nori alge za sushi
200 g ABC sirnog namaza
1 krastavac
1 file lososa
Sezam
Soja umak, po želji
Rižu skuhajte prema uputstvima s pakiranja. Kuhanoj riži dodajte rižin ocat te promiješajte pa stavite sa strane.
Krastavac operite i posušite pa izrežite na tanke trakice. Losos izrežite na trakice također, ako imate file lososa s kožom prvo ga filetirajte.
Na bambusov podložak za rolanje stavite prozirnu foliju te na nju list Nori alge.
Stavite rižu pa vlažnim prstima (riža je jako ljepljiva) rižu ravnomjerno rasporedite po Nori listu.
Okrenite naopako tako da vam sada riža bude na dnu, pazite da vam riža bude postavljena na prozirnoj foliji.
ABC sirni namaz izvadite iz kutije te ga narežite na trake. Neka vam bude hladan kako bi se mogao rezati.
Sada postavite red sirnog namaza, zatim krastavce i losos. Zarolajte i dobro stisnite.
Odrolajte, pospite sezamom te režite. Ako vam se riža lijepi nož namočite u vodi radi lakšeg rezanja.
Poslužite uz soja umak.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.