Zapečene punjene tikvice

Srednje zahtjevno

65 min

za 4 osobe

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

65 min

za 4 osobe

Zapečene punjene tikvice

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

4 veće tikvice
1 luk
150 g šunke u komadu
200 g mozzarelle
150 g cheddar sira ili drugog mekanog sira po izboru
200 g ABC šunka sirnog namaza
1 šalica quinoe (125 g)
Sol, papar

Priprema

Tikvice stavite kuhati u lonac s kipućom vodom. Kuhajte ih pola sata kako bi omekšale.

U isto vrijeme skuhajte i quinou. Quinou operite kroz sito te skuhajte u duplo vode (na jednu šalicu quinoe stavite dvije šalice vode) te kuhajte dok voda ne ishlapi, oko 15 minuta. Vodi dodajte malo soli.

Skuhane tikvice izvadite i posušite kuhinjskim ručnikom. Ostavite ih po strani da se malo ohlade.

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje te ga obložite papirom za pečenje.

Sada tikvice uzdužno prepolovite pa im izdubite unutrašnjost pomoću žlice.

Izdubljeni dio tikvica procijedite (po potrebi) te usitnite nožem.

Na malo maslinovog ulja izdinstajte luk pa dodajte usitnjenu unutrašnjost tikvica. Posolite i popaprite. Dodajte komadiće šunke te kratko sve dinstajte, oko 2 minute te maknite s vatre.

Dinstanu tikvicu pomiješajte s ABC šunka sirnim namazom te kuhanom quinoaom. Na kraju umiješajte mozzarellu koju ste prethodno iskidali na komadiće.

Napunite tikvice sa smjesom. Naribajte cheddar te tikvice obilno pospite s naribanim sirom.

Zapecite 20 -25 minuta.

Poslužite odmah.

Vrh stranice