Uskrsna torta s mrkvom

Zahtjevno

za 8 osoba

Zahtjevno

za 8 osoba

Uskrsna torta s mrkvom

Sastojci

Torta

370 ml ulja (maslaca)
350 g šećera
4 jaja
350 g brašna
2 žličice  praška za pecivo
2 velike bio naranče (korica i sok nam treba)
sol
1 žličica cimeta
1 žličica kardamoma
1 žličica muškatnog oraščića
500 gr sitno naribane mrkve
170 gr mljevenih oraha

Krema

300 g ABC svježeg krem sira
Cijeli maslac
Naribana narančina korica
350 g šećera u prahu
1 žličica narančinog ulja

Priprema

U posudi mutiti šećer i ulje pa dodati jedno po jedno jaje. Mrkve naribati a orahe samljeti. U smjesu sa jajima dodati i koricu i sok od naranče.

Kroz sito dodati brašno sa praškom za pecivo i začinima. Na kraju dodati orahe i mrkvu i sve dobro promješati. Savršeno bi bilo peći biskvit u dva kalupa, ali možete i kao tortu pa kasnije podijeliti na dvije kore.

Peći 50-tak minuta na 180 stupnjeva. Ostaviti biskvit da se ohladi.

KREMA

Za kremu miksati omekšali maslac i sir pa postepeno dodavati šećer u prahu. Na kraju po želji aromatizirati narančinom koricom.

Između dva sloja biskvita staviti obilan sloj kreme, ostatak rasporediti po gornjem biskvitu, ako želite možete ju premazati sa svih strana i zagladiti.

Vrh stranice