Torta od sira

Srednje zahtjevno

za 10 osoba

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

za 10 osoba

Torta od sira

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

Tijesto

200 g brašna Belje
120 g margarina
70 g šećera
Žumanjak
Prstohvat soli
Ribana korica ½ limuna

Krema

500 g ABC svježeg krem sira
5 dl slatkog vrhnja
4 žumanjka
200 g šećera
8 listova želatine
2,5 dl mlijeka
Malo soli
Ribana korica limuna
Šećer u prahu
Kalup promjera 26cm

Priprema

Umijesite prhko tijesto i odložite ga u hladnjak 2 sata. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva i od tijesta oblikujte dva kruha veličine kalupa. Položite ih na plitki lim obložen papirom i pecite 8-10 minuta. Jedan krug odmah narežite na 12 kriški i ohladite.

Šećer otopite u mlijeku, dodajte sol, limunovu koricu i žumanjke te zakuhajte uz miješanje.

U toplom mlijeku otopite ocijeđenu želatinu, ohladite i umutite šlag. ABC svježi krem sir izradite električnom miješalicom pa primiješajte tučeno vrhnje.

Dno kalupa i obod pokrijete krugom izrezanim od papira za pečenje pa položite cijeli list tijesta, a preko nalijete kremu od sira.

Tortu odložite nekoliko sati u hladnjaku, izvadite iz kalupa, obložite kriškama tijesta i obilno pospite šećerom u prahu.

Umijesite prhko tijesto i odložite ga u hladnjak 2 sata. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva i od tijesta oblikujte dva kruha veličine kalupa. Položite ih na plitki lim obložen papirom i pecite 8-10 minuta. Jedan krug odmah narežite na 12 kriški i ohladite.

Šećer otopite u mlijeku, dodajte sol, limunovu koricu i žumanjke te zakuhajte uz miješanje.

U toplom mlijeku otopite ocijeđenu želatinu, ohladite i umutite šlag. ABC svježi krem sir izradite električnom miješalicom pa primiješajte tučeno vrhnje.

Dno kalupa i obod pokrijete krugom izrezanim od papira za pečenje pa položite cijeli list tijesta, a preko nalijete kremu od sira.

Tortu odložite nekoliko sati u hladnjaku, izvadite iz kalupa, obložite kriškama tijesta i obilno pospite šećerom u prahu.

Vrh stranice