Tjestenina s tikvicama

Srednje zahtjevno

20 minuta

za 4 osobe

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

20 minuta

za 4 osobe

Tjestenina s tikvicama

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

500 g rezanaca ili tjestenine po izboru
4 češnja češnjaka
3 srednje velike tikvice
Sol, papar
150 g naribanog tvrdog sira, parmezan
200 g ABC Fit sirnog namaza

Tjestenina s umakom od tikvica i sirnog namaza jedno je od jednostavnijih i ukusnijih ljetnih jela. Ovu tjesteninu možete poslužiti kao glavno jelo, uz tjestenine po izboru ili rižu.

Ako volite pikantnije okuse dodajte malo chili sjemenki s češnjakom te ih potom izvadite van. Ulje će poprimiti note iz chillija te će jelo dobiti dodani touch.

Ako se želite prepustiti jelu bez grižnje savjesti tada samo klasičnu tjesteninu zamijenite onom integralnom.

Priprema

U kipuću i posoljenu vodu stavite kuhati rezance po uputstvu s vrećice. Sačuvajte 2 dcl vode od kuhanja tjestenine.

Tikvice naribajte (ako su iz provjerenog uzgoja naribajte ih s korom, a možete im koru i odstraniti pa ih naribati). Stavite po strani.

Za to vrijeme u dubokoj tavi na malo maslinovog ulja prepržite usitnjen češnjak.

Dodajte naribane tikvice, podlijte s malo vode u kojoj se kuha tjestenina te kuhajte 10-ak minuta, odnosno dok tikvice potpuno ne omekšaju. Začinite sa soli i paprom.

Sada dodajte naribani parmezan ili drugi tvrdi sir te ABC Fit sirni namaz.

Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Umiješajte tjesteninu te po potrebi dodajte malo vode od kuhanja tjestenine. Po želji dodatno začinite.

Poslužite toplo uz naribani sir.

Vrh stranice