Tjestenina s gljivama

Jednostavno

20 min

za 4 osobe

Piše: Nina Mrvica

Jednostavno

20 min

za 4 osobe

Tjestenina s gljivama

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

400 g rezanaca
500 g gljiva (šampinjoni, shiitake)
4 češnja češnjaka
70 ml bijelog vina
100 g ABC sirni namaz vlasac
60 g  ribanog tvrdog sira po želji
Maslinovo ulje
Sol, papar

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte da bude skoro pa gotova.
  2. Na maslinovom ulju kratko prodinstajte narezane gljive. Dodajte usitnjeni češnjak.
  3. Kad su gljive gotove podlijte bijelim vinom, nakon par minuta dodajte skoro pa skuhanu tjesteninu, sirni namaz i parmezan. Dodajte malo vode od kuhanja tjestenine, dozirajte gustoću po želji. Posolite i popaprite.
  4. Dobro sve promiješajte te poslužite odmah.
Vrh stranice