Tjestenina od crvene leće s ABC sirom (gluten free)

Jednostavno

za 4 osobe

Jednostavno

za 4 osobe

Tjestenina od crvene leće s ABC sirom (gluten free)

Sastojci

300 g tijesta od crvene leće
250 g filea pilećeg zabatka (bez kože, narezan na deblje štapiće)
200 g crvena paprika (narezana na kockice)
250 g ABC svježi krem sir Čili
50 ml ulje lješnjaka (hladno prešanog)
50 g maslaca
Majčina dušica
Kurkuma po želji
Ljuta papričica (žuta, sitno nasjeckana)
Vlasac (krupnije nasjeckan)
125 ml iscijeđenog soka limuna
Sol, papar

Priprema

U lagano zasoljenoj  kipućoj vodi skuhamo tjesteninu (al dente).

Ocijedimo , ohladimo i malo po uljimo sa hladno prešanim uljem lješnjaka.

Meso pilećeg zabatka posolimo, popaprimo u lagano prepržimo na maslacu do zlatno žute boje.

Meso izvadimo na tanjur i pustimo da se ohladi.  U zdjeli dobro izradimo ABC sir, limunov sok, kurkumu, majčinu dušicu i malo lješnjakovog ulja i dobro izradimo.

Ohlađenoj tjestenini dodamo kremu od ABC sira, ohlađenu piletinu i lagani izmiješamo da se sve sjedini. Ostavimo da se dobro ohladi. Kod posluživanja salatu  posipamo sa sjeckanim vlascem, kurkumom po želji i par kapi limunova soka.

Vrh stranice