Stromboli

Srednje zahtjevno

60 min + 60 min dizanje tijesta

za 6 osoba

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

60 min + 60 min dizanje tijesta

za 6 osoba

Stromboli

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

TIJESTO

300 g glatkog brašna
7 g suhog kvasca
1,5 žličica soli
175 ml vode
3 žlice maslinovog ulja

NADJEV

200 g ABC hren
200 g kuhane šunke
150 g sira (mekani)

DODATNO

Jaje za premazivanje

Priprema

U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite brašno te mu dodajte preostale sastojke. Nastavkom za tijestom ili kuhačom povežite sastojke. Nastavite mijesiti mikserom ili

tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu pa ga mijesite 8-10 minuta, odnosno dok vam ne postane sjajno i glatko.

Sada tijesto prebacite u nauljenu posudu koju ste prekrijte prozirnom folijom i ostavite sat vremena da se udvostruči.

Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje na koji ste postavili papir za pečenje. Pobrašnite radnu podlogu pa tijesto razvaljate na debljinu 2-3 milimetara, odnosno na dimenzije 40 x 30 milimetara.

Tijesto premažite ABC hrenom. Šunku izrežite na kockice ili fete pa je posložite po cijeloj dužini tijesta. Sada posložite fete sira ili naribani sir, također po cijeloj dužini.

Stromboli zarolajte tako da rolate dužu stranicu.

Premažite razmućenim jajem te pecite 17-23 minute, odnosno dok vam površina lijepo ne porumeni.

Poslužite toplo.

Vrh stranice