Snjegović popsi

Srednje zahtjevno

60 min

za 10 osoba

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

60 min

za 10 osoba

Snjegović popsi

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

BISKVIT

3 jaja L veličine
140 g šećera
80 g čokolade za kuhanje
80 g maslaca
60 g brašna
20 g kakaa
200 g ABC sirnog namaza

GLAZURA

200 g bijele čokolade
100 ml vrhnja za šlag

DODATNO

Royal icing za ukrašavanje ili jestive perlice

Priprema

BISKVIT

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup promjera 24 cm, dno mu obložite papirom za pečenje, rubove namastite.

Čokoladu i maslac rastopite na vatri te stavite po strani da se prohlade.

U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi pjenjačom izradite jaja i šećer dok se smjesa ne udupla i ne posvijetli.

Sada dodajte rastopljenu čokoladu i maslac. Sjedinite kratko.

Prosijte brašno i kakao te špatulom umiješajte u smjesu.

Smjesu istresite u pripremljen kalup, poravnajte te pecite 20-ak minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Biskvit nakon 10 minuta izvadite na rešetku za hlađenje te ga ostavite da se potpuno ohladi.

Ohlađeni biskvit stavite u posudu te ga rukama zdrobite. Dodajte sirni namaz te sve dobro povežite kako ne bi bilo suhih dijelova.

Sada formirajte kuglice, neka vam jedne budu manje od drugih. Manje su za glavu, a veče za tijelo. Spojite odmah manju i veću kuglicu te postavite štapić pa ih spremite u hladnjak na pola sata da se stisnu.

Trebali bi imati dovoljno smjese za 10-ak snjegovića.

GLAZURA

Čokoladu usitnite što sitnije i ostavite po strani.

Vrhnje ugrijte do vrenja pa prelijte po komadićima čokolade.

Ostavite pola minute pa špatulom promiješajte dok ne dobijete jednoličnu i sjajnu glazuru.

Glazuru izlijte u čašu pa umočite svaki snjegović. Neka vam malo visi u zraku iznad glazure kako bi se višak ocijedio.

Snjegovića postavite na papir za pečenje te spremite u hladnjak da se glazura potpuno stisne.

Ohlađene snjegoviće ukrasite.

Vrh stranice