Smajlić rolada

Srednje zahtjevno

40 min

za 8 osoba

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

40 min

za 8 osoba

Smajlić rolada

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

ZA SMAJLIĆE

1 bjelanjak
25 g maslaca, sobne temperature
40 g glatkog brašna
30 g šećera
Zelena jestiva boja (u prahu ili gelu)
Plava jestiva boja (u prahu ili gelu)
Roza jestiva boja (u prahu ili gelu)
Žuta jestiva boja (u prahu ili gelu)

ROLADA

4 jaja L veličine
100 g glatkog brašna
100 g šećera
prstohvat soli

MOUSSE KREMA OD SIRNOG NAMAZA

500 g ABC classic sirnog namaza
250 g vrhnja za šlag
150 g šećera u prahu
3 listića želatine ili 5 g mljevene želatine
voda za namakanje želatine

DODATNO

100 g pekmeza od malina

Priprema

PRVO PRIPREMITE SMAJLIĆE

Pripremite lim za pečenje približnih dimenzija 38 x 26 cm. Papir za pečenje izrežite na dimenzije lima te ga postavite na dno lima.

Mikserom povežite sve sastojke osim boja. Smjesu dobro smiksajte kako vam ne bi bilo grudica.

Sada smjesu podijelite na 4 dijela. Dovoljna je žlica po boji.

U svaki dio dodajte malo boje te promiješajte kako bi se boja ravnomjerno povezala.

Pripremite slastičarske vrećice s otvorima od 3 milimetra. Možete koristiti nastavak br 3 ili jednostavno izrezati škarama otvor od 3 milimetra.

Sada istisnite smajlić od jedne boje na više mjesta. Istisnite na desnu polovicu papira za pečenje. Sada isto napravite s drugom bojom. Istiskujte samo na desnoj strani papira.

Kada ste gotovi s bojama i smajlićima lim s papirom spremite u zamrzivač na 15 minuta.

ZA BISKVIT

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Pjenasto izradite jaja i šećer dok vam se smjesa ne udupla i ne posvijetli. Za ovaj korak će vam trebati 10-ak minuta. Sada dodajte prstohvat soli te prosijano brašno. Špatulom nježno povežite sastojke.

Izvadite lim iz zamrzivača te postavite biskvit na dno lima, poravnajte i pecite 10 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Pečeni biskvit ostavite nekoliko minuta, nožem obrubite rub pa ga oprezno prebacite na papir za pečenje. Maknite papir za pečenje na kojem su bili nacrtani smajlići te preklopite s drugim papirom za pečenje. Roladu okrenite tako da smajlići budu okrenuti prema radnoj podlozi. Roladu zamotajte pomoću papira za pečenje te ostavite da se ohladi. Pazite da su vam smajlići vidljivi nakon što okrenete roladu.

MOUSSE KREMA

Listiće želatine ili mljevenu želatinu namočite u hladnoj vodi. Odvojite malo vrhnja za šlag pa ga s listićima ili nabubrenom želatinom ugrijte na pari ili u mikrovalnoj.

Vrhnje za šlag stucite u mekani šlag.

Sirni namaz i šećer u prahu mikserom povežite. Dodajte otopljenu želatinu. Sada umiješajte tučeno vrhnje te šarene mrvice. Kremu možete odmah koristiti.

Biskvit lagano odmotajte. Premažite prvo s pekmezom od malina pa s kremom i lagano zarolajte.

Spremite u hladnjak na sat vremena pa poslužite.

Vrh stranice