Semifreddo

Jednostavno

20 min + hlađenje

za 8 osoba

Piše: Nina Mrvica

Jednostavno

20 min + hlađenje

za 8 osoba

Semifreddo

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

300 g kondenziranog mlijeka, zaslađeno
200 g sirnog namaza ABC
150 ml vrhnja za šlag
Korica naranče
250 g pistacija s ljuskom
100 g čokolade za kuhanje

Priprema

Pripremite kalup za kruh ili posudu po želji. Moj kalup je dimenzija 12 x 28 cm. Kalup iznutra obložite prozirnom folijom kako bi semifreddo s lakoćom izvadili nakon što se zamrzne.

Pistacije ogulite te pomoću oštrog noža nasjeckajte na komadiće. Malo pistacija odvojite za dekoraciju. Čokoladu također nasjeckajte na komadiće.

Kondenzirano mlijeko i sirni namaz sobne temperature mikserom izradite kako bi postigli kompaktnu smjesu. Dodajte naribanu koricu naranče.

U zasebnoj posudi stucite vrhnje za šlag pa ga pomoću špatule umiješajte u smjesu kondenziranog mlijeka i sirnog namaza.

Na kraju umiješajte pripremljene pistacije i komadiće čokolade.

Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljen kalup.

Semifreddo spremite u zamrzivač na 6 sati ili preko noći.

Zamrznuti semifreddo izvadite na pladanj te po želji ukrasite rastopljenom čokoladom i komadićima pistacija.

Semifreddo držite u zamrzivaču.

Vrh stranice