Rolada s bundevom

Srednje zahtjevno

35 min + 60 min za pire od bundeve

za 6 osoba

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

35 min + 60 min za pire od bundeve

za 6 osoba

Rolada s bundevom

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

ROLADA

3 jaja L veličine
150 g šećera
180 g pirea od bundeve (jedna butternut bundeva)
1 žličica ekstrakta vanilije
115 g glatkog brašna
0,5 žličice praška za pecivo (2,5 g)
0,5 žličice sode bikarbone (2,5 g)
2 žličice začina za bundevu
1 žličica cimeta
Prstohvat soli (1/4 žličice)

KREMA

300 g sirnog namaza
85 g maslaca sobne temperature
100 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije, po želji

DODATNO

Šećer u prahu za rolanje i posipanje, oko 40 g ukupno

Priprema

ROLADA

Za pire od bundeve ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva, lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Bundevu prepolovite, pomoću žlice odstranite sjemenke te bundevu položite na lim tako da vam prepolovljene polovice budu polegnute na lim.

Pecite sat vremena, kada bundevu probodete vilicom treba biti mekana. Ostavite da se bundeva prohladi zatim unutrašnjost izdubite žlicom a koru bacite. Bundevu usitnite u pire pomoću štapnog miksera. Ostavite po strani da se ohladi.

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje približnih dimenzija 38 x 26 cm. Dno obložite papirom za pečenje i namastite uljem u spreju ili tankim slojem maslaca.

U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom  izradite maslac i šećer dok ne dobijete kremastu i kompaktnu smjesu.

Sada dodajte jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja. Dodajte vaniliju i pire od bundeve i sve povežite.

U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i začine (mješavinu začina za bundevu i cimet).

Brašno dodajte smjesi s maslacem te kratko sve povežite mikserom.

Smjesu prebacite na pripremljen lim, poravnajte špatulom te pecite 15 – 18 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Dok se peče biskvit pripremite čistu kuhinjsku krpu te je pospite šećerom u prahu.

Gotov biskvit po potrebi nožem obrubite (ako se neki dio zalijepio za lim) te ga okrenite na pripremljenu krpu. Oprezno maknite papir za pečenje te biskvit s krpom zarolajte. Ostavite da se ohladi.

KREMA

Maslac sobne temperature i šećer u prahu mikserom izradite u kompaktnu kremu. Dodajte sirni namaz sobne temperature i vaniliju te sve izradite u povezanu kremu. Kremu možete odmah koristiti.

SLAGANJE

Roladu odmotajte, premažite kremom te je ponovo zarolajte. Roladu stavite na pladanj i pospite šećerom u prahu.

Ohladite prije posluživanja.

Vrh stranice