Proljetni muffini

Srednje zahtjevno

40 min

za 6 osoba

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

40 min

za 6 osoba

Proljetni muffini

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

MUFFINI

215 g glatkog brašna
35 g kakaa u prahu, nezaslađen
1 žličica praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
115 ml ulja
180 g šećera
2 jaja L veličine
180 g kiselog vrhnja
60 g mlijeka
100 g čokolade za kuhanje (iskidane na komadiće) ili čokoladnih kapljica

KREMA

500 g ABC classic sirnog namaza, sobne temperature
300 g vrhnja za šlag
150 g šećera u prahu
Zelena jestiva boja
Šećerni cvjetići ili ukrasi po želji

Priprema

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine. U svaki kalup postavite papir za muffine.

U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Zdjelu stavite po strani.

U drugoj zdjeli pjenjačom izradite jaja, šećer, otopljen maslac ili ulje, vaniliju, vrhnje i mlijeko. Mokre sastojke dodajte suhima.

Kratko sve pomiješajte kako bi se spojilo, nemojte premiješati. Sada dodajte komadiće čokolade ili čokoladne kapljice pa ih špatulom samo umiješajte u smjesu.

Kalupe s pripremljenim papirima napunite do skoro do vrha.

Muffine pecite 15 – 18 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Muffine ohladite prije stavljanja kreme.

Za kremu prvo stucite vrhnje za šlag. U zasebnoj posudi mikserom izradite sirni namaz i šećer u prahu. Dodajte tučeni šlag te na kraju umiješajte zelenu jestivu boju. Boju dozirajte dok ne dobijete željenu nijansu.

Za izgled trave koristite nastavak Wilton #234. U slastičarsku vrećicu s nastavkom #234 stavite kremu te je istisnite na svaki muffin tako d dobijete izgled trave.

Na kraju muffine ukrasite cvjetićima od šećera ili po želji.

Vrh stranice