Polpete od tune

Srednje zahtjevno

20 min

za 4 osobe

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

20 min

za 4 osobe

Polpete od tune

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

320 g tunjevine iz konzerve ili 2 veće konzerve
100 g ABC tuna sirnog namaza
1 jaje
1 žlica parmezana, nariban
1 žlica krušnih mrvica + nekoliko žlica za valjanje polpeta
3 češnja češnjaka
Sol, papar, peršin

SALATA OD MATOVILCA I NARANČE

2 šake matovilca
10-ak crnih maslina
Nekoliko rotkvica
1 naranča
Maslinovo ulje

Priprema

Tunu ocijedite te stavite u posudu. Dodajte ABC sirni namaz, jaje, parmezan i krušne mrvice.

Češnjak usitnite pa dodajte smjesi. Začinite sa soli, paprom i usitnjenim svježim peršinom. Ako nemate svježi stavite sušeni ili bez peršina.

Rukama pomiješajte kako bi dobili kompaktnu i povezanu smjesu. Oblikujte kuglice te svaku uvaljajte u krušne mrvice.

U debljoj tavi na malo masnoće pržite polpete od tune s obje strane dok ne porumene.

Posložite ih zasebno ili sa salatom.

Za salatu operite matovilac, pomiješajte ga s maslinama, izrezanim rotkvicama, te fetama naranče. Začinite s malo maslinovog ulja.

Vrh stranice