Pileći file s tikvicama

Zahtjevno

za 4 osobe

Zahtjevno

za 4 osobe

Pileći file s tikvicama

Sastojci

800 g pilećih prsa bez kosti i kože
600 ml pilećeg temeljca
50 g maslaca
50 ml suncokretova ulja
250 g ABC krem sira
100 g crvene paprike
150 g tikvica
150 g slanine crne slavonske svinje
100 g mladog špinata
50 ml graševine
svježi korijander (manja vezica)
1 limun
600 g mladog krumpira
100 g maslaca
200 g oštrog brašna
1 režanj bijelog luka
sol i papar

Priprema

Krumpir dobro operemo i skuhamo u ljusci, te ga ogulimo i pustimo da se ohladi. Pileća prsa začinimo sa par kapi limuna te ga posolimo, popaprimo . Pustimo pola sata da stoji u hladnjaku.

U tavici otopimo maslac sa uljem i zagrijemo na srednje jaku temperaturu. Pileća prsa narežemo na manje filete , uvaljamo oštro brašno i prepržimo do zlatno žute boje i izvadimo da se malo odmori, a zatim kratko prepečemo tikvice narezane na ploške. Na ostatak masnoće dodamo pileći temeljac. Kad prokuha dodamo izrađeni ABC sir s kockicama crvene paprike i vino.

Ostavimo na laganoj vatri da kuha. U vatrostalnu zdjelu složimo red piletine pa red tikvica. Sve skupa  prelijemo umakom od ABC sira i stavimo u zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva, 25 minuta. Dok se pileća prsa peku u pećnici  na tavici otopimo maslac te dodamo na ploške narezan krumpir, posolimo i popaprimo.

Sve skupa miješamo u tavici 10 tak minuta. Dodamo fino narezanu i lagano poprženu dimljenu slaninu te nakon par minuta mladi špinat. U drugu vatrostalnu zdjelu složimo krumpire i stavio u pećnicu s piletinom 10 minuta da se zarumeni.

Na topao tanjur serviramo krumpir sa slaninom i špinatom, pileća prsa s umakom te malo svježeg mladog špinata.

Vrh stranice