Nepečeni tart

Jednostavno

20 min + hlađenje

za 6 osoba

Piše: Nina Mrvica

Jednostavno

20 min + hlađenje

za 6 osoba

Nepečeni tart

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

PODLOGA

250 g zobenih keksa
125 g maslaca, otopljen

KREMA

400 g  ABC sirnog namaza, sobne temperature
300 g kondenziranog mlijeka, zaslađeno i ugušćeno
250 ml vrhnja za šlag
1/4 žličice naribane tonke ili 1 vrećica šećera s tonkom

DODATNO

Voće za dekoraciju, po želji

Priprema

PODLOGA

Zobene kekse usitnite u sjeckalici pa ih prebacite u posudu. Maslac rastopite na srednje jakoj vatri u manjem loncu pa ga dodajte keksima. Pomoću špatule promiješajte smjesu kako bi se maslac povezao s keksima.

Podlogu prebacite u kalup za tart promjera 14 x 5 cm ili okrugli kalup promjera 24 cm.

Podlogu dobro utisnite o dno i rubove kalupa pa kalup stavite u hladnjak da se podloga stisne.

KREMA

U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi stavite ABC sirni namaz i kondenzirano mlijeko pa nastavkom za kreme ili spiralnim nastavcima na klasičnom mikseru povežite sastojke. Dodajte naribanu tonku.

Vrhnje za šlag stucite kako bi dobili čvrsti šlag (nemojte ga pretući) te ga umiješajte u smjesu sirnog namaza i kondenziranog mlijeka.

Kremu nanesite preko podloge pa poravnajte površinu.

Ohladite najmanje dva sata u hladnjaku, ukrasite svježim voćem te poslužite.

TIPS & TRICKS

Kondenzirano mlijeko možete zamijeniti s grčkim tipom jogurta. Tada smjesi dodajte 100 g šećera u prahu.

Tonku možete zamijeniti vanilijom ili koricom limuna.

Vrh stranice