Mramorni cheesecake

Srednje zahtjevno

za 12 osoba

Srednje zahtjevno

za 12 osoba

Mramorni cheesecake

Sastojci

Podloga

150 g Oreo mljevenog keksa
75 g maslaca

Krema

450 g ABC krem sira sobne temperature
150 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
500 ml biljnog vrhnja
1 i pol žličica želatine
170 g čokolade za kuhanje

Priprema

Želatinu staviti u 2 žlice vode, ostaviti da procvjeta. Otopiti čokoladu. Staviti vrhnje da zakipi.

Krem sir, šećer i vaniliju izmiješati električnom miješalicom. U vruće vrhnje dodati želatinu, promiješati.

Miksajući kremu od sira dodavati vruće vrhnje.

Podijeliti kremu u posudice te ju „obojati“ dodavajući žlice otopljene čokolade. Sve kreme uliti u pripremljeni kalup (promjer 20 cm) kako bi se dobio šareni efekt.

Tortu je potrebno ohladiti nekoliko sati kako bi bila spremna za vađenje iz kalupa.

Vrh stranice