Mini šarlote

Jednostavno

45 min

za 4 osobe

Piše: Nina Mrvica

Jednostavno

45 min

za 4 osobe

Mini šarlote

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

ZA BISKVIT

2 jaja L veličine
125 g šećera
125 g glatkog brašna
1,5 žličice praška za pecivo
Prstohvat soli
125 g maslaca sobne temperature
30 g mlijeka (3 žlice)

ZA KREMU

500 g ABC sirnog namaza, sobne temperature
500 ml vrhnja za šlag, hladno
135 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije

DODATNO

1 paket piškota
100 g svježih jagoda
Šećer u prahu za posipanje, po želji

Priprema

BISKVIT

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalupa za tortu promjera 24 centimetara. Na dno kalupa postavite papir za pečenje, a rubove namastite.

U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite maslac sobne temperature te ga nastavkom za kreme (lopatica) ili spiralnim nastavcima izradite. Sada mu dodajte šećer pa nastavite miksati dok ne dobijete kompaktnu kremu.

Dodajte jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja.

U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte pola količine brašna, povežite mikserom pa dodajte mlijeko. Kratko povežite i dodajte preostalo brašno.

Biskvit stavite u kalup, pecite 20-15 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Biskvit ostavite 10-ak minuta u kalupu pa ga prebacite na rešetku da se ohladi.

Ohlađene biskvite izrežite pomoću okruglog rezača za tijesto ili ruba čaše promjera oko 8 cm, trebate dobiti minimalno 4 komada.

Ostatak biskvita smrvite te njime ukrasite šarlote ili ga spremite za druge recepte. Možete ga i zamrznuti do 3 mjeseca.

KREMA

Vrhnje stucite u šlag te stavite po strani. Mikserom izradite ostale sastojke (sirni namaz, šećer u prahu i ekstrakt vanilije) te dodajte tučeno vrhnje.

Kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a ako je nemate možete je stavljati i žlicom.

SLAGANJE

Na tanjurić postavite okrugli biskvit te oko njega kremu. Sada složite piškote tako da ih “zalijepite” za biskvit. Slobodno zavežite konopčićem ili trakom piškote kako bi vam pravilo stajale.

Dodajte kremu te na vrh posložite izrezane ili cijele jagode.

Isto napravite s preostalom biskvitom i piškotama.

Ohladite prije serviranja.

Vrh stranice