Mille feuille

Srednje zahtjevno

30 min

za 4 osobe

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

30 min

za 4 osobe

Mille feuille

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

250 g lisnatog tijesta
500 g ABC sirnog namaza
250 g maslaca, sobne temperature
180 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g svježih malina

DODATNO

Svježe voće za dekoriranje
Šećer u prahu za posipanje

Mille feuille u prijevodu znači tisuću listova zbog lisnatog tijesta. Ovaj poznati francuski klasik podsjeća na krempite, divno je kremast, a između kreme se nalaze slojevi hrskavog lisnatog tijesta. Možete ga raditi s voćem ili pak samo s kremom.

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Lisnato tijesto odmrznite pa ga razvaljajte na debljinu od 3 milimetra.

Lisnato tijesto prebacite na lim, izbodite vilicom, prekrijte s drugim papirom te postavite preko drugi lim za pečenje. Drugi lim će pomoći da se lisnato ne napuše previše.

Pecite 12-15 minuta, provjerite da vam tijesto ne izgori. Ohladite ga.

Za kremu maslac sobne temperature i šećer u prahu izradite mikserom dok ne postignete kremastu strukturu. Dodajte sirni namaz te izradite kremu. Na kraju umiješajte vaniliju. Kremu možete odmah koristiti.

Koristeći ravnalo razrežite lisnato tijesto na 12 jednakih pravokutnika.

Na prvi pravokutnik postavite kremu pomoću slastičarske vrećice s okruglim otvorom, pa maline pa opet kremu i tako dok ne popunite cijeli pravokutnik.

Na prvi pravokutnik postavite drugi, sada u prvi red posložite maline pa kremu, pa maline i tako dok ne ispunite cijeli pravokutnik.

Postavite zadnju koru, cijelu ukrasite kremom i na nju posložite svježe voće. Pospite šećerom u prahu.

Jednako složite preostale pravokutnike.

Napomena:

Možete raditi i manje pravokutnike, maline zamijeniti bilo kojim voćem ili kombinirati samo s kremom i na vrhu položiti voće.

Vrh stranice