Mille feuille

za 4 osobe
30 min
srednje zahtjevno

Sastojci

250 g lisnatog tijesta
500 g ABC sirnog namaza
250 g maslaca, sobne temperature
180 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g svježih malina

DODATNO

Svježe voće za dekoriranje
Šećer u prahu za posipanje

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Lisnato tijesto odmrznite pa ga razvaljajte na debljinu od 3 milimetra.

Lisnato tijesto prebacite na lim, izbodite vilicom, prekrijte s drugim papirom te postavite preko drugi lim za pečenje. Drugi lim će pomoći da se lisnato ne napuše previše.

Pecite 12-15 minuta, provjerite da vam tijesto ne izgori. Ohladite ga.

Za kremu maslac sobne temperature i šećer u prahu izradite mikserom dok ne postignete kremastu strukturu. Dodajte sirni namaz te izradite kremu. Na kraju umiješajte vaniliju. Kremu možete odmah koristiti.

Koristeći ravnalo razrežite lisnato tijesto na 12 jednakih pravokutnika.

Na prvi pravokutnik postavite kremu pomoću slastičarske vrećice s okruglim otvorom, pa maline pa opet kremu i tako dok ne popunite cijeli pravokutnik.

Na prvi pravokutnik postavite drugi, sada u prvi red posložite maline pa kremu, pa maline i tako dok ne ispunite cijeli pravokutnik.

Postavite zadnju koru, cijelu ukrasite kremom i na nju posložite svježe voće. Pospite šećerom u prahu.

Jednako složite preostale pravokutnike.

Napomena:

Možete raditi i manje pravokutnike, maline zamijeniti bilo kojim voćem ili kombinirati samo s kremom i na vrhu položiti voće.

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi