Merinque cheesecake

Srednje zahtjevno

za 12 osoba

Srednje zahtjevno

za 12 osoba

Merinque cheesecake

Sastojci

Kore

6 jaja
200 g šećera
1 žličica alkoholnog octa

Krema od sira

200 g ABC krem sira
30 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
180 ml biljnog vrhnja
500 g jagoda ili drugog voća
Voće za dekoraciju

Priprema

Mutiti bjelanjke električnom miješalicom dok ne postanu bijela i čvrsta. Dodavati šećer u 3-4 navrata.

Mutiti bjelanjke dok nestanu sve granule šećera i smjesa ne postane glatka i sjajna. Dodati ocat te mutiti još 2 minute. Pripremljene bjelanjke staviti u slastičarsku vrećicu.

Na masni papir iscrtati 3 kruga promjera 20 cm kalupom za pečenje. Papir položiti na pleh. Smjesu bjelanjaka istisnuti na papir. Peći dvije po dvije kore na 100°C.

Postupak sušenja bi mogao trajati i do 4 sata. Ponoviti postupak ispunjavanja kruga još 2 puta ili dok ne potrošite smjesu.

Krema od sira

Sve sastojke za kremu sjedinite električnom miješalicom kako bi dobili pjenasto-kremastu strukturu.

Svaku koru namažite kremom te na kremu položite odabrano voće koje ste izrezali na ploške. Zatim slijedi kora pa ponovno krema pa voće dok ne potrošite sve sastojke.

Tortu na kraju dekorirajte voćem po želji.

Vrh stranice