Mekane kiflice

Srednje zahtjevno

50 min + 65 min dizanje tijesta

za 4 osobe

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

50 min + 65 min dizanje tijesta

za 4 osobe

Mekane kiflice

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

ZA 16 KIFLICE

500 g glatkog brašna
1 žličica soli
1 žlica šećera
7 g suhog kvasca (1 vrećica)
2 žlice ulja
50 g maslaca, rastopljen
150 ml mlijeka, mlako
120 g jogurta
200 g ABC sirnog namaza šunka

DODATNO

Sezam za posipanje

Priprema

U mlako mlijeko dodajte kvasac, žlicu brašna i šećer te ostavite 10 minuta poklopljeno.

Kvasac s mlijekom prebacite u posudu od električnog miksera ili običnu posudu. Dodajte rastopljeni maslac te jogurt.

Sada dodajte brašno i sol te zamijesite glatko tijesto.

Tijesto prebacite u nauljenu posudu i prekrijte prozirnom folijom.

Ostavite na toplom 45 – 60 minuta, odnosno dok se ne udvostruči.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi stavite tijesto te ga kratko premijesite. Razvaljajte ga u krug debljine 2 – 3 milimetra.

Oštrim nožem ili rezačem za tijesto izrežite 16 jednakih dijelova (kao da režete pizzu).

Na širi dio trokuta od svakog tijesta postavite po žličicu sirnog namaza.

Dio s namazom presavinite te prstima pritisnite kao da radite jastučić. Sada zamotajte tijesto u oblik kroasana.

Kiflice premjestite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Ostavite 20 minuta na sobnoj temperaturi da narastu, za to vrijeme pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.

Kiflice premažite razmućenim jajem, pospite sezamom te pecite 17 – 20 minuta, odnosno dok ne porumene.

Vrh stranice