Losos na pjenici od pastrnjaka i krumpira s ABC sirom

Srednje zahtjevno

za 4 osobe

Srednje zahtjevno

za 4 osobe

Losos na pjenici od pastrnjaka i krumpira s ABC sirom

Sastojci

1 kg filea lososa
300 g mladog špinata
125 g maslaca
250 g pastrnjaka
2 režnja češnjaka
600 g krumpira
250 g ABC krem sira
Sok od limuna
Sol, papar

Priprema

U laganu zasoljenu vodu stavimo pastrnjak i krumpir da se kuhaju.

File lososa narezati na 4 jednaka odreska, marinirati sa malo limunovog soka, posoliti i popariti. Ostaviti 15-20 minuta da odstoji u hladnjaku.

Na tavici otopimo maslac i na srednje jakoj vatri stavimo losos da se polako zarumeni sa oba dvije strane.  Dok se losos peče u tavici ocijedimo krumpir i pastrnjak te stavimo sve u blender.

Posolimo,  poparimo dodamo par kapi limuna ABC sir i manju žlicu maslaca. Pojačavajući brzinu izradimo sve sastojke u pjenicu.

Gotovi losos maknemo na topao tanjur dok na ostatku masnoće dodamo listiće bijelog te listove opranog mladog špinata. Sve skupa posolimo i popaprimo i sotiramo kratko vrijeme dok špinat ne povene.

Na topao tanjur stavimo pjenicu od pastrnjaka i krumpira, gore na pjenicu pečeni losos te sotirani špinat s bijelim lukom.

Vrh stranice