Ljetna torta od manga

Srednje zahtjevno

30 min + 120 min hlađenje

za 8 osoba

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

30 min + 120 min hlađenje

za 8 osoba

Ljetna torta od manga

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

PODLOGA

250 g digestive ili zobenih keksa po izboru
125 g maslaca, otopljen

KREMA

Pire od tri manga ili oko 300 g pirea od manga (100 g odvojite za preljev)
500 g sirnog namaza
400 g vrhnja za šlag
10 g mljevene želatine + 5 žlica hladne vode za namakanje
150 g šećera u prahu

PRELJEV

200 ml vode
100 ml pirea od manga
3 žlice šećera
10 g mljevene želatine + 5 žlica hladne vode za namakanje

Ova ljetna torta se ne peče te je pravo osvježenje s podlogom od hrskavog keksa i kremom od manga. Na vrhu se nalazi žele od pirea manga, a možete je poslužiti doslovno za sve prigode.

Priprema

PODLOGA

Usitnite kekse te ih pomiješajte s rastopljenim maslacem. Pripremite kalup za torte promjera 24 cm, dno obložite papirom za pečenje.

Smjesu za podlogu prebacite na kalup pa je dobro utisnite o dno. Spremite u hladnjak dok pripremate kremu.

Za pire od manga mango ogulite, izrežite na kockice te ga izblenadajte u blenderu ili štapnim mikserom.

Želatinu namočite u hladnoj vodi i ostavite da nabubri te je potom rastopite u mikrovalnoj ili na pari.

Stucite vrhnje za šlag u meki šlag pa stavite po strani.

Sirni namaz sobne temperature smiksajte sa šećerom, dodajte pire od manga, kratko smiksajte te na kraju umiješajte želatinu i šlag.

Prebacite na ohlađenu podlogu te stavite u hladnjak dok ne pripremite preljev.

PRELJEV

Želatinu namočite u hladnoj vodi i ostavite da nabubri te je potom rastopite u mikrovalnoj ili na pari.

Vodu pomiješajte s pireom od manga i šećerom te zagrijte dok se šećer ne otopi i tekućina ne ugrije, umiješajte želatinu.

Ostavite po strani da se ohladi pa prelijte tortu.

Spremite u hladnjak na dva sata ili preko noći.

Vrh stranice