Lemon curd cheesecake

Srednje zahtjevno

za 12 osoba

Srednje zahtjevno

za 12 osoba

Lemon curd cheesecake

Sastojci

Tijesto

300 g brašna
200 g maslaca
100 g šećera
1 jaje

Lemon curd krema

5 žutanjaka
2 cijela jaja
Ribana korica jednog limuna
Cijeđeni sok dva limuna
110 g šećera
60 g hladnog maslaca
korica jednog limuna za dekoraciju

Krema od sira

200 g ABC krem sira
30 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilija
300 ml biljnog vrhnja

Priprema

Tijesto

Umijesiti tijesto od svih sastojaka. Staviti odležati u hladnjaku 30 minuta.

Razvaljati na pobrašnjenoj površini te pokriti dno i rubove kalupa za tart promjera 24cm. Pripremljenu koru staviti u hladnjak do pečenja.

Pećnicu zagrijati na 180°C zatim staviti koru. Peći 10 minuta do zlatno-žute boje.

Krema lemon curd

Sve sastojke za kremu osim maslaca sjediniti mikserom, staviti u posudu s debljim dnom te lagano zagrijavati neprestano miješajući.

Krema je gotova kada prstom prođete po kuhači, a ostane trag, odnosno krema se ne spoji.

Zatim dodajte maslac i skinite s vatre neprestano miješajući. Ulijte kremu u pripremljen kalup s pečenim tijestom. Stavite hladiti. Na ohlađenu tortu ide krema od sira.

Krema od sira

Sve sastojke za kremu umutiti električnim mikserom kako bismo dobili kremu konzistencije tučenog vrhnja. Kremu staviti u slastičarsku vrećicu te dekorirati tortu.

Kao delikatnu dekoraciju ribežom izribati pola korice jednog limuna. Ohladiti tortu.

Vrh stranice