Krem juha od povrća s ABC sirom

Srednje zahtjevno

za 4 osobe

Srednje zahtjevno

za 4 osobe

Krem juha od povrća s ABC sirom

Sastojci

300 g mladog krumpira
125 g pastrnjaka
50 g peršina
50 g komorača
50 g mladog luka
125 g mrkve
250 g ABC krem sira
300 ml ulja lješnjaka
50 g maslaca
1 režanj bijelog luka
125 g crvenog luka
Vezica vlasca
50 g kiselog vrhnja
50 g glatkog brašna
sol, papar
1 l povrtnog temeljca
1 limun

Priprema

Na otopljenom maslacu aromatiziramo bijeli luk.

Zatim dodamo sve povrće koje smo krupno narezali.

Sve skupa popržimo 10 minuta na srednje jakoj vatri.

Zalijemo s povrtnim temeljcem te  posolimo, popaprimo i pustimo da se povrće skuha.

Juhu propasiramo i vratimo na laganu vatru.

ABC sir izradimo s malo juhe i kiselim vrhnjem u posebnoj posudi.

Juhi dodamo sok od limuna te ju zgusnem sa maslacem i brašnom po potrebi.

Na kraju umiješamo temperirani ABC sir i kiselo vrhnje.

Juhu poslužimo u toplom tanjuru s par kapi hladno prešanog ulja lješnjaka i začinskim biljem po želji.

Vrh stranice