Krafne u obliku srca

za 8 osoba
40 min + 180 min dizanje tijesta
srednje zahtjevno

Sastojci

TIJESTO

220 ml mlakog mlijeka
50 g šećera
7 g suhog kvasca
3 jaja L veličine
500 g glatkog brašna
120 g maslaca sobne temperature
Prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 žličice naribane korice limuna

KREMA

300 g ABC classic sirnog namaza
150 g šećera u prahu
150 g maslaca, sobne temperature
1 žličica ekstrakta vanilije

DODATNO

150 g pekmeza od malina

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

U posudu stavite suhi kvasac, dodajte mu šećer, mlako mlijeko i tri žlice brašna. Pokrijte i pustite da nabubri, oko 10 minuta.

U manjoj posudi razmutite jaja te stavite po strani.

U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi stavite uzdigli kvasac pa dodajte razmućena jaja i sve povežite nastavkom za tijesto ili običnim mikserom.

Smjesi dodajte ekstrakt vanilije i naribanu koricu limuna, dodajte brašno i sol. Mikserom s nastavkom za tijesto ili kuhačom krenite izrađivati tijesto. Kada se sve poveže dodajte četvrtinu maslaca. Tek se potpuno povezalo dodajte drugi dio i tako dok se sav maslac ne poveže s tijestom.

Mijesite najmanje 10 minuta. Tijesto vam se treba odvajati od stijenki posude te biti mekano i sjajno.

Tijesto prebacite u nauljenu posudu i pokrijte je prozirnom folijom. Ostavite je na toplom mjestu da se udvostruči, oko 1 do 2 sata.

Tijesto razvaljajte na debljinu od jednog centimetra. Pomoću srcolikog rezača promjera 6 -8 cm utisnite oblike. Ostatak tijesta nanovo razvaljajte pa i u njega utisnite srcolike oblike.

Tijesto pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 20-ak minuta, odnosno dok vam krafne lijepo ne narastu.

Ugrijte ulje u loncu srednje veličine. Kada vam je ulje spremno za prženje smanjite vatru na laganu.

Stavljajte na ulje gornju stranu kako bi vam krafne s obje strane jednako narasle.

Poklopite lonac samo dok pržite prvu stranu. Lagano odignite krafnu s ulja, ako je poprimila rumenu boju okrenite je na drugu stranu. Sada ne poklapajte lonac.

Pržite dok ne porumeni s obje strane, oko 2 minute.

Krafne izvadite na pripremljeni kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak.

U posudu stavite šećer pa svaki krafnu uvaljajte.

KREMA

Mikserom izradite maslac sobne temperature i šećer i prahu pa dodajte sirni namaz i ekstrakt vanilije.

Kremu stavite u slastičarsku vrećicu pa napunite krafne.

Sada stavite pekmez u vrećicu pa s njim napunite vrh krafni.

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi