Korejski kruh

Srednje zahtjevno

60 min + 80 min dizanje tijesta

za 8 osoba

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

60 min + 80 min dizanje tijesta

za 8 osoba

Korejski kruh

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

250 ml mlijeka
10 g suhog kvasca
60 g šećera
500 g glatkog brašna
1 žličica soli
2 jaja
45 g maslaca, sobne temperature

PUNJENJE

400 G ABC vlasac
60 ml vrhnja za šlag
250 g maslaca
6 češnjeva češnjaka
60 g kondenziranog mlijeka
2 jaja
2 žličice meda
3 žlice sjeckanog peršina

DODATNO

Jaje za premazivanje

Korejski kruh je spoj slatko slanih okusa. Ova mekana peciva su punjena sirnim namazom uz dodatke poput češnjaka, meda i kondenziranog mlijeka. Zanimljivi okusom, prepuni mirisa svakako su recept koji vrijedi probati.

Priprema

Mlijeko ugrijte da bude mlako. Odvojite dio te mu dodajte suhi kvasac, dvije žlice brašna (od 500 g koliko vam ukupno treba), dvije žlice šećera (od 60 g koliko vam ukupno treba) pa sve promiješajte i prekrijte ili poklopite. Nakon 10-ak minute se kvasac trebao aktivirati, odnosno smjesa je trebala narasti i nabubriti.

Smjesu s uzdignutim kvascem stavite u posudu od električnog miksera ili običnu posudu pa dodajte preostale sastojke za tijesto, osim maslaca. Kukom ili spiralnim nastavcima na mikseru zamijesite tijesto tek toliko da se sve poveže.

Sada dodajte maslac pa nastavite mijesiti 10-ak minuta, odnosno dok vam tijesto ne postane glatko i elastično.

Tijesto prebacite u nauljenu posudu i poklopite. Ostavite dok se tijesto ne udvostruči, oko sat vremena.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.

Na pobrašnjenoj podlozi premijesite tijesto, odvojite 8 jednakih komada, oblikujte kugle te složite na pripremljen lim (možete koristiti i dva) radeći razmak između kuglica jer će narasti. Pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite 20-ak minuta.

Premažite razmućenim jajem te pecite oko 20 minuta, odnosno dok vam peciva lijepo ne porumene. Pećnicu smanjite na 160 stupnjeva.

Ohladite ih.

Sada peciva zarežite tako da režete gornji dio (pazite da ne prerežete). Prvo na pola, pa na četvrtinu te još dva puta tako da dobijete 8 „krakova“.

Sirni namaz pomiješajte s vrhnjem za šlag. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu pa napunite sredinu peciva.

Ostale sastojke pomiješajte te premažite peciva sa smjesom.

Peciva zapecite na 160 stupnjeva još 20 minuta ili do zlatne boje.

Poslužite tople ili hladne.

Vrh stranice