Konfitirani file smuđa u umaku od ABC sira i svježeg vlasca

Srednje zahtjevno

za 4 osobe

Srednje zahtjevno

za 4 osobe

Konfitirani file smuđa u umaku od ABC sira i svježeg vlasca

Sastojci

600 g smuđa
600 ml povrtnog temeljca
100 g smeđih šampinjona
300 g kelja
100 g čvaraka crne svinje
125 g palente
400 ml mlijeka
250 g ABC krem sira
2 režnja češnjaka
Svježi vlasac (1 vezica)
400 g masti crne slavonske svinje
Krupna sol
Papar
1 limun
50 ml ulja lješnjaka
25 g ljute papričice

Priprema

File smuđa očistite od kostiju narežemo na 4 djela, začinimo sa malo limunovog soka, posolimo i popaprimo.

Ribu ostavimo 10-15 minuta u hladnjaku.

Ribu stavimo u manju tavicu zalijemo otopljenom masti crne svinje kuju smo aromatizirali sa režnjem češnjaka , svježim korijanderom i ljutom papričicom te zagrijavamo na laganoj temperaturi do riba ne pobijeli , maknemo sa vatre i ostavimo toploj masnoći do serviranja.

Mlijeko , ABC sir i  maslac zakuhajte dodajte  palentu uz stalno miješanje , a zatim kuhajte sve 2-3 minute i maknite s vatre i povremeno promiješajte do serviranja.

Paralelno na tavici dodate malo masnoće od konfitiranja ribe i prepržite svježe smeđe šampinjone i mlade listove kelja na srednje jakoj vatri, uz dodatak malo soli i papra.

Na zagrijani tanjur stavimo palentu na koju stavimo listove kelja i smeđe šampinjone te gore konfiniranu ribu koju smo stavili na ubrus da se ocijedi višak masnoće. Po ribi stavite malo krupne soli , listiće svježeg korijandera i krupno mljevenog papra po želji.

Vrh stranice