Hladna salata od heljdine tjestenine s ABC tunom (gluten free)

Jednostavno

za 4 osobe

Jednostavno

za 4 osobe

Hladna salata od heljdine tjestenine s ABC tunom (gluten free)

Sastojci

300 g tijesta od heljde
150 g krastavca
50 g badema
50 g mladog luka
125 g majoneze
50 ml ulja badema
Sok od limuna
250 g ABC sira tuna
Sol
Papar
Ljuta papričica

Priprema

U lagano zasoljenoj  kipućoj vodi skuhamo tjesteninu (al dente).

Ocijedimo, ohladimo i malo pouljimo sa hladno prešanim uljem badema.

Krastavac operemo, vilicom zaribamo koru, zatim prerežemo po pola izvadimo sjemenke i narežemo na duže listiće.

U zdjeli dobro izradimo ABC sir sa tunjevinom, majonezu, sok limuna, sol, papar i sitno sjeckane papričice.

Hladnoj i nauljenoj tjestenini dodamo kremu od ABC sira, lagano izmiješamo i ostavimo da se sve skupa dobro ohladi. Kod posluživanja na salatu stavimo listiće krastavaca, sjeckane ljute papričice, sjeckane bademe i par kapi limunovog soka.

Vrh stranice