Halloween torta

za 12 osoba
70 min + hlađenje
složeno

Sastojci

BISKVIT

410 g glatkog brašna
60 g kakaa
2,5 žličice praška za pecivo
2,5 žličice sode bikarbone
290 g šećera
5 jaja L veličine
240 ml ulja
340 ml mlijeka
100 g kiselog vrhnja

KREMA

400 g ABC sirnog namaza
120 g šećera u prahu
160 g maslaca, sobne temperature
1 žličica ekstrakta vanilije

GANACHE

400 g čokolade za kuhanje
200 g vrhnja za šlag

DODATNO

10-ak marshmallowsa
10-ak jestivih očiju (konfete)

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

BISKVIT

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite tri kalupa za tortu promjera 20 cm. Svakom kalupu dno obložite papirom za pečenje te rubove namastite.

U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu. Sada dodajte šećer pa i njega umiješajte.

Dodajte mokre sastojke (jaja, ulje mlijeko i kiselo vrhnje) te sve dobro promiješajte dok ne dobijete povezanu i kompaktnu smjesu.

Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalupe te pecite 30 – 35 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Biskvite ostavite 10-ak minuta u kalupima pa ih potom izvadite na rešetku za hlađenje dok se potpuno ne ohlade.

Po potrebi iz poravnajte nazubljenim nožem (ako je gornji dio biskvita neravan).

KREMA

Sirni namaz i šećer u prahu izradite mikserom. Dodajte maslac sobne temperature i ekstrakt vanilije pa sve povežite u kompaktnu smjesu.

Krema je odmah sprema za korištenje.

ČOKOLADNI GANACHE ZA OBLAGANJE TORTE

Čokoladu za kuhanje iskidajte na što manje komadiće i prebacite je u posudu otpornu na toplinu. Stavite je po strani.

Vrhnje za kuhanje ugrijte do vrenja pa ga dodajte komadićima čokolade.

Ostavite dvije minute pa špatulom miješajte sve dok vam se smjesa ne spoji i ne dobijete glatku kremu.

Ganache ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi i malo stisne kako bi ga mogli koristiti za oblaganje.

SLAGANJE

Na pladanj za torte postavite biskvit. Odvojite pola količine kreme od sirnog namaza i stavite je na biskvit.

Sada dodajte drugi biskvit i ponovite isto s preostalom kremom.

Postavite i treći biskvit pa cijelu tortu obložite čokoladnim ganacheom.

Tortu stavite u hladnjak na tri sata ili preko noći.

Kada se ganache stisnuo na pari otopite marshmallowse. Ostavite da se prohlade (ne dirajte odmah prstima).

Pomoću prstiju ili uz dvije vilice (neurednije izgleda kada radite prstima, ali će vam biti lakše) razvucite rastopljene marshmallowse po torti kako bi dobili efekt paučine.

Uz paučinu od marshmallowsa postavite i oči.

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi