Dutch baby

Srednje zahtjevno

25 min

za 2 osobe

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

25 min

za 2 osobe

Dutch baby

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

Kockica maslaca za tavu, oko 30 g
3 jaja L veličine, sobne temperature
30 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
140 ml mlijeka, sobne temperature
70 g glatkog brašna
Prstohvat soli

ZA JABUKE

2 jabuke
35 ml vode
60 g šećera
Malo limunovog soka
1 žličica gustina
1 žličica cimeta

KREMA

100 g ABC namaza
50 g kiselog vrhnja
65 g šećera u prahu

DODATNO

1 jabuka iskidana na fete, po želji

Ova poznata palačinka iz pećnice idealna je za doručak ili popodnevnu užinu uz šalicu toplog čaja.

Priprema

Jabuke ogulite te iskidajte na kockice. Dodajte ih u lonac s debljim dnom te stavite 35 ml vode, 60 g šećera te malo limunovog soka i na kraju dodajte žličicu gustina i cimeta.

Kuhajte uz miješanje 10-ak minuta ili dok se smjesa ne zgusne.

Pećnicu ugrijte na 220 stupnjeva. Tavu (koja može u pećnicu) promjera 24 -26 cm stavite u pećnicu kako bi se potpuno ugrijala.

U blender stavite jaja pa ih kratko izblendajte, oko 20-30 sekundi.

Sada dodajte mlijeko, vaniliju, šećer, brašno i sol. Ponovo izblendajte 30 sekundi.

Otvorite pećnicu, oprezno postavite kockicu maslaca na užarenu tavu. Čim se maslac otopi dodajte jabuke te preko svega prelijte smjesu iz blendera.

Pećnicu zatvorite te palačinku pecite 20-ak minuta, odnosno dok se ne napuše i ne porumeni.

Za to vrijeme pripremite kremu tako da sve sastojke kratko pomiješate pjenjačom ili mikserom.

Tavu oprezno izvadite iz pećnice, na  Dutch baby stavite kremu i nekoliko feta jabuke. Poslužite odmah.

Vrh stranice