Dansko pecivo

Srednje zahtjevno

45 min

za 8 osoba

Piše: Nina Mrvica

Srednje zahtjevno

45 min

za 8 osoba

Dansko pecivo

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

1 paket lisnatog tijesta (500 g)
200 g ABC sirnog namaza
65 g šećera u prahu
1 žlica kiselog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije ili 1 vanilin šećer
1 žumanjak
16 polovica marelica iz kompota

Priprema

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite dva lima za pečenje te svaki obložite papirom za pečenje.
U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite sirni namaz i šećer u prahu pa ih mikserom ili pjenjačom povežite. Sada dodajte žumanjak, ekstrakt vanilije ili vanilin šećer te kiselo vrhnje.

Sve kratko povežite dok ne dobijete kremastu strukturu.

Lisnato tijesto odmrznite ako koristite zamrznuto te ga razvaljajte na debljinu od približno 3 mm. Pomoću rezača za tijesto ili noža izrežite kvadrate dimenzija 10 x 10 cm. Svaki kvadrat zarežite uz rubove te ih presavinite (lijevu stranu na desni dio tijesta i obrnuto).

Tijesto prebacite na pripremljen lim za pečenje.

Na sredinu svakog peciva postavite po žlicu nadjeva te jednu polovicu marelice.

Pecite 15- 18 minuta, odnosno dok Danska peciva ne poprime lijepu rumenu boju.

Peciva prebacite na rešetku da se prohlade te ih pospite šećerom u prahu.

Vrh stranice