Cheesecake u čašama

Jednostavno

20 min

za 4 osobe

Piše: Nina Mrvica

Jednostavno

20 min

za 4 osobe

Cheesecake u čašama

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

PODLOGA

250 g Digestive keksa
125 g maslaca, otopljen

KREMA

400 g ABC svježeg krem sira, sobne temperature
125 g šećera u prahu
300 ml vrhnja za šlag, hladno
1 žličica ekstrakta vanilije
Sok pola limuna
10 g želatine u prahu (jedna vrećica) + 5 žlica hladne vode

DODATNO

1 kriška limuna za dekoraciju, podijelite na 4 dijela.

Klasik koji svi volimo. Cheesecake serviran u čašama možete poslužiti u svim prigodama te mu dodati voće ili poslužiti iz šlag.

Priprema

PODLOGA

Pripremite 4 čaše ili posudice.

Kekse usitnite u sjeckalici te ih prebacite u posudu.

Maslac stavite u manji lonac s debljim dnom te ga na srednje jakoj vatri rastopite pa  ga dodajte mljevenim keksima, pomoću špatule povežite sastojke.

Podlogu ravnomjerno rasporedite u čaše.

KREMA

U hladnoj vodi ( 5 žlica) namočite želatinu da nabubri zatim je otopite na pari.

U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom izradite ABC svježi krem sir, šećer u prahu i sok limuna.

Dodajte želatinu smjesi sa sirnom.

Vrhnje za šlag stucite u šlag (neka bude čvrst, ali ga nemojte pretući). Malo šlaga ostavite za dekoraciju.

Pomoću špatule umiješajte tučeno vrhnje u ostale sastojke.

Kremu stavite u čaše te je ukrasite s malo šlaga i komadićem limuna.

Vrh stranice