Cheesecake s ljubičastim batatom

Jednostavno

za 12 osoba

Jednostavno

za 12 osoba

Cheesecake s ljubičastim batatom

Sastojci

Podloga

150 g mljevenog keksa
75 g otopljenog maslaca

Krema

215 g ljubičastog batata
200 g ABC krem sira
150 g vrhnja za šlag
70 g šećera u prahu
Žličica ekstrakta vanilije/vanilin šećera
200 g bijele čokolade

Dekoracija

30 g pistacija
Suhe latice jestive ruže

Priprema

Batat skuhati s korom, oguliti, vilicom izgnječiti da dobijemo pire. Mljeveni keks i otopljeni maslac spojiti te utisnuti u podlogu kalupa prethodno obložen papirom za pečenje.

Batat, šećer, vaniliju, ABC sir i vrhnje izraditi mikserom. Bijelu čokoladu otopiti i dodati kremi.

Izraditi električnom mješalicom. Kremu staviti na pripremljenu podlogu. Poravnati, ohladiti. Dekoracija po želji.

Bijelu čokoladu otopiti, rasporediti po površini torte. Ohladiti.

Tortu dekorirati krupno sjeckanim pistacijama i laticama jestive ruže.

Vrh stranice