Cheesecake s borovnicama

Srednje zahtjevno

za 12 osoba

Srednje zahtjevno

za 12 osoba

Cheesecake s borovnicama

Sastojci

Podloga

150 g Oreo powder mljevenog keksa
75 g maslaca

Krema

180 ml vrhnja za kuhanje
225 g bijele čokolade
175 g šećera u prahu
160 g biljnog vrhnja za šlag
100 g ABC krem sira
2 žličice želatine

Voćni preljev

150 g smrznutih borovnica
150 ml vode
100 g šećera
10 g želatine

Priprema

Podloga

Mljeveni keks pomiješati s otopljenim maslacem te utisnuti u dno kalupa od 20 cm obloženog masnim papirom. Staviti u hladnjak.

Voćni preljev

Želatinu preliti s 2 žlice vode te ostaviti da nabubri. Borovnice, vodu i šećer zakipiti te kuhati 5 minuta. Skinuti s vatre te dodati želatinu. Miješajući otopiti želatinu. Preljev ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Krema

Želatinu pomiješati s 2 žlice vode te ostaviti 5 minuta da nabubri. Biljno vrhnje za šlag izraditi električnom miješalicom sa šećerom u prahu i krem sirom dok ne postane pjenasto. Zakuhati vrhnje za kuhanje, dodati želatinu, otopiti te dodati bijelu čokoladu. Ostaviti 5 minuta dok se čokolada otopi te dobro izmiješati. U toplu smjesu uliti kremu od sira te lagano promiješati. Kompaktnu smjesu staviti na pripremljenu koru te u hladnjak na nekoliko sati. Na ohlađeni cheesecake uliti voćni preljev, te staviti u hladnjak kako bi se stegnuo. Nakon hlađenja spreman je za konzumaciju i vađenje iz kalupa.

Vrh stranice