Brza čokoladna torta

Srednje zahtjevno

za 6 osoba

Srednje zahtjevno

za 6 osoba

Brza čokoladna torta

Sastojci

150 g maslaca
150 g tamne čokolade
150 g šećera
3 jaja
150 g ABC svježeg krem sira
100 g glatkog brašna
Pola žličice praška za pecivo

 

Sastojci za posluživanje

Po želji (sladoled, voće, čokolada, šlag, mascarpone)

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180°C.

Kalup promjera 24 cm obložite masnim papirom za pečenje, a stranice mu namastite.

Maslac i čokoladu otopite, zatim u to dodajte šećer, izmješajte, pa dodajte jaja, opet izmješajte, dodajte sir i ostale sastojke, sve ponovno izmješajte pjenjačom da se spoji.

Izlijte u kalup, poravnajte pa stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 25 minuta.

Torta će ostati malo vlažnija, jer je teksturom slična browniju, zato i je tako sočna.

Vrh stranice